2019

LINE UP

Westfrieslands 2019

TIME TABLE

SPONSOREN?

LINE UP 2019:
THE DOORS IN CONCERT – YOUNG & YOUNGER – DOU GREND ÜND VON VELSEN EN DE NOZEM – SMEW CLASSIC DJ’S – DJ GUMBOLDWestfrieslands 2019 wordt mede mogelijk gemaakt door:
 

Buro AA

 

Loonbureau West Friesland

Drumland Terpstra Muziek

Administratiekantoor de Streek

 

 

De Vries Boomverzorging

Sijm Timmerwerken

Fixed Hairstyles

 

 

Dol Finance

Verhuurpunt

Hubo

Ron Koomen Dak en Zink

Dol Finance

Pink Innovations

Westfrieslands 2019

Ook dit jaar is er weer een editie van het Westfrieslands Festival! Na de succesvolle editie van 2018, doen we het dit jaar nog eens dunnetjes over! Nadat we vorig jaar een aantal aanpassingen hadden ten opzichte van vorige jaren, zal er dit jaar weinig aan de formule aangepast worden. Het valt dit jaar weer plaats in het ”helaas vrijgekomen” Vlietpopweekend. De locatie blijft ook hetzelfde, Onderdijk. Met prachtig uitzicht op de Vliet. Omdat het succes van vorig jaar ook te danken was aan de kindvriendelijkheid, hebben we dat dit jaar weer in acht genomen.

Als eerste mochten wij dit jaar met heel veel trots The Doors in Concert presenteren als headliner van ons festival! Hoe hard we ook geprobeerd hebben om het geheim te houden, was het stiekem van te voren al een beetje bekend. Dat krijg je als bestuursleden zo enthousiast zijn dat ze het niet voor zich kunnen houden. Toen Westfrieslands nog een eenvoudige kermisborreltje was bij de familie Schmidt in de achtertuin, werd er al gefilosofeerd over een grote hoofdact, nu een aantal jaar later, is het dan eindelijk zover!

Als tweede act kondigden wij High Heels & Sneakers aan, echter bereikte ons enkele weken geleden het trieste bericht dat drummer Djowie was aangereden op zijn motor. Met een lang herstel in het vooruitzicht, was spelen op Westfrieslands niet haalbaar en daarom kunnen wij niets anders doen dan veel sterkte wensen.

Gelukkig hebben wij met Young & Younger een mooie vervangende act kunnen regelen. Rasmuzikanten Kris en Marc Schouten zullen met diverse instrumenten het geluid van de 50ies en 60ies zowel in een vertrouwd als in nieuw jasje steken. Ze beloven dat ook de wat ‘jongere’ bezoekers met de voetjes van de vloer het gras zullen gaan. En wij gaan ze aan die belofte houden. Hoe precies is nog niet duidelijk, maar daar vinden we wel iets op.

Westfrieslands zou niet compleet zijn, zonder de oude vertrouwde Dou! Naar horen zeggen, blijkt dat zij zelfs een internationale tour hebben afgezegd om erbij te zijn. Eerder schreven we al over hun internationale doorbraak en de wens om in Amerika door te breken.  Of beter gezegd een poging daartoe, want de kans dat dit daadwerkelijk gaat lukken is nog kleiner dan dat Trump een tweet zonder spelfouten online zet. Dus houden de heren het voorlopig toch maar bij thuiswedstrijden, waaronder op 3 augustus tijdens het Westfrieslands Festival. Omdat de organisatie het toch een beetje met de heren te doen heeft, is besloten om een stukje van Sunset Boulevard op het festivalterrein na te gaan bouwen. Want als de Dou niet naar Los Angeles komt, dan halen we Los Angeles maar naar de Dou. Maar moet er ook tussen de acts door moet de sfeer natuurlijk ook gewaarborgd worden. En daarom presenteren wij u met gepaste trots: onze SMEW Classic DJ helden, Loek Boon en René Dol. Ofwel de El LoBo Discotour Deluxe, met Bôôntje en Dolletje. Veteranen van het eerste uur. Ook van deze mannen mogen we herkenbare een goede muziek gaan verwachten die zij zullen draaien!

Als laatste, kondigen we graag DJ Gumbold aan. Vorig jaar draaide hij al het spreekwoordelijke dak eraf en dit jaar mag hij dit nog eens over komen doen! Herkenbare classics, kneitergoede hits, allemaal speciaal op elkaar afgestemd en uitgekozen. Ja, dat zal zorgen dat ook de laatste uurtjes van Westfrieslands gezellig en dansbaar zijn!