Parkeren doe je zo!

Ook wij zijn er van op de hoogte (sinds kort pas hoor), dat niet iedereen in bezit is van een Facebook account en ook diegene willen we niet onthouden van het Westfrieslands nieuwsbericht! Hoe moet je anders weten, waar te parkeren, hoe de keuze van het terrein tot stand is gekomen en wat voor sanitair we hebben gekozen?

Keuze festival terrein

NOMADISCH FESTIVAL WESTFRIESLANDS VIERT DERDE LOCATIE IN DRIE JAAR
van onze vrolijke verslaggevers

“Het gras is altijd groener bij de buren.” is een bekende uitspraak die ook bij het bestuur van Westfrieslands breed gedragen wordt. Nadat we door omstandigheden van het oude terrein af moesten bleek ook het logistieke proces van een kermisborrel op de kermis het gras niet automatisch groener te maken. Met het oog op een nieuwe editie was verhuizen wederom de beste optie.

Dit jaar hebben wij een proefkampeersessie gehad op meerdere plekken in West-Friesland en hebben na lang juryberaad een “winnaar” van de AD-festivalgrondgroenergrastest mogen uitroepen. We gaan er zelfs weer het dorp voor uit. Voor de puristen onder ons, ook al draagt de Molenweg wel de postcode, je komt langs de bordjes en dan is het dus niet meer op ’t durp. Hemelsbreed is de afstand gelukkig ongeveer gelijk tussen de Molenweg en de nieuwe locatie.

Bijgevoegde afbeeldingen geven de uitslag van de AD-festivalgrondgroenergrastest weer. Let vooral op de beoordelingscriteria en afvallers. Zoals je daar kunt zien is de keuze dus na lang beraad gevallen op het land achter Onderdijk 235, ook wel bekend als het land van de familie Haakman. Dicht gelegen bij het strand en met uitzicht op de Vliet en het bos is het een fantastisch terrein voor een fantastisch Westfrieslands.

Maar bij die keuze, willen jullie natuurlijk graag weten, waar parkeer ik mijn vehikel, waar mee ik ga komen? Voordat ik mijn benenwagen parkeer op het festival terrein met een biertje in mijn hand?

Parkeren Westfrieslands

PARKEREN OP WESTFRIESLANDS DOE JE ZO!

Hoewel onze doelgroep vooral bestaat uit rijbewijs-lozen met alcoholverslaving, sluiten wij niet uit dat een verdwaalde-gecertificeerde-automobilist ook komt opdagen op 4 augustus. Speciaal voor deze mensen heeft het bestuur van Westfrieslands nagedacht over de beste wijze om een voertuig te parkeren. Omdat dit niet onze prioriteit heeft kunt u nu genieten van een kansloos stukje over overige voertuigen en waar je deze het best kunt parkeren.

De Fiets:

Een fiets beschikt over de mooie eigenschap dat deze niet stuk te krijgen is, zo hebben wij op het terrein van Westfrieslands een speciale fiets-parkeerplek opgezet waar je deze naast-, op- of in elkaar kunt parkeren. Uiteraard is het ophalen van je fiets op eigen risico.

Airbus A380:

Hoewel het terrein van Westfrieslands dit jaar voldoende ruimte biedt, past het helaas nog niet in de begroting om een landingsbaan te laten asfalteren. Wij verzoeken u de piloot een noodlanding te laten maken op het IJsselmeer of de vliet waarna de tocht voortgezet kan worden door middel van een reddingsboot van de reddingsbrigade. Bij voldoende wind zou het zomaar kunnen zijn dat er genoeg stroming is om naar Westfrieslands te drijven met je reddingsvest.

Paradropping:

Aangezien het bestuur van Westfrieslands zelf ook best een in een festivalpark gedropt zouden willen worden, hebben wij deze optie voor jullie opgenomen. Achter de backstage tekenen wij op de dag van het festival een groot kruis in het gras, welke je als markering kunt gebruiken voor je landing. Hoewel het risico bestaat om te landen in de Groote Vliet is een nat pak natuurlijk geen probleem als je die dag toevallig ook besluit inwendig nat te gaan.

Teleportatie:

Speciaal voor de helden die zich naar het festival teleporteren hebben wij gratis entree. De gemiddelde reiziger van dit medium is toch al zo verstandig om zich niet direct voor ons entree poortje te teleporteren, dat wij verdere controle op deze reizigers dan ook achterwege laten.

De benenwagen.

Deze vorm van mobiliteit heeft als voordeel dat het geen parkeergelegenheid vereist. Uiteraard is het mogelijk om je achterwerk in het groene gras neer te planten als de benen
het begeven. Mogelijk is er zelfs een zitplek vrij op een van onze picknicktafels.

De Auto/Touringcar/Bulldozer/Jeep/ATV/Tank

Onderstaand een legenda voor de beste parkeerplekken.

Parkeren doe je zo!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.