Meet the Crew #8: Lonneke!

Hoi! Ik ben Lonneke, ik kom uit Wervershoof en ik ben sinds vorig jaar betrokken bij Westfrieslands. Ik heb het altijd een onwijs leuk festival gevonden met een relaxte, k(n)euterige en vrije sfeer. Vorig jaar vroeg Sanne Knijn of ik wilde helpen met de aankleding van het festival en die keuze was snel gemaakt. Ik vond het tof dat ze zoiets organiseerden en ik wilde daar graag iets aan bijdragen. Daarbij is het een fantastisch team met hele leuke mensen, die allemaal hun eigen kennis en kunde hebben. Daar wilde ik wel bij horen.

Dit jaar heeft Sanne een stapje terug gedaan waardoor ik de coördinator van de aankleding ben geworden. Dit houdt in dat ik bijvoorbeeld materialen verzamel, het budget in de gaten houdt en dat ik loop te klussen en te verven. De anderen van het bestuur vinden het gelukkig ook leuk om te klussen dus ik hoef het niet alleen te doen. Mijn ideeën kunnen (letterlijk) niet van de grond komen zonder de hulp van de anderen. Top team dus! De klusdagen en de op- en afbouwdagen vind ik het allermooiste. Met z’n allen lekker bezig zijn en een stuk weiland omtoveren tot een toffe plek. Droge grappen en goede muziek erbij en mijn dag kan niet beter.

Het is mooi om met z’n allen iets neer te zetten maar zonder bezoekers houdt het feest al snel op. Gelukkig zijn er mensen die bestand zijn tegen strakke slappe schijtrock a.k.a De Dou. Ondanks de schijtrock is het altijd een ontzettend gezellig feestje op een prachtige locatie. Familie Haakman, ook jullie zijn helemaal top! Wat een gastvrijheid! De ingrediënten van een goed festival zijn voor mij lieve mensen, een mooie locatie, goede muziek en aankleding met een knipoog.

Ik heb er onwijs veel zin in. De line-up vind ik top. Het is een eer om de vedettes Loek en René te mogen horen en de Dou blijft gewoon fantastisch. Daarbij vind ik vooral de ‘Young’ van Young & Younger erg aangenaam om naar te kijken en ze liggen momenteel helemaal in mijn straatje met hun 50’s en 60’s nummers. Ik zie The Doors in Concert ieder jaar in Manifesto en ze blijven goed. Wat een top band. En Gumbold.. tja Gumbold blijft me met zijn nummers ieder jaar verrassen.

Ik weet nu al dat ik straks na het festival in een groot gat ga vallen. Ook kijk ik serieus nu alweer uit naar de editie van volgend jaar. Maar eerst, de aankomende dagen er nog lekker van genieten. Bedankt voor het lezen van dit (toch wel lange) stuk en het zou leuk zijn als je komt kijken wat we hebben neergezet!

Joe!

 

 

 

Meet the Crew #8: Lonneke!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.